Pepsi

Pepsi – den andra “stora” colan efter Coca-cola. En cola som de flesta av oss nog druckit både en och tusen gånger kan det vara svårt att se med nya ögon på, men vi gör i alla fall ett försök.

Pepsi colas flaska och etikett ger ett solitt och bra intryck men känns inte direkt utöver det vanliga. Etiketten som används för tillfället känns lite rörig för vår smak, och jämfört med den jättefina Pepsi throwback-logotypen och etiketten känns den rent oinspirerad. Den mindre etikett på vilken innehållsförteckningen sitter är av någon outgrundlig anledning klart snyggare än den större.

Pepsi cola har ett storbubbligt skum som tvingar en att hålla igen lite under upphällningen men som sedan snabbt drar sig undan och lämnar ett glatt men lugnt bubblande efter sig. Drycken ger ifrån sig en fyllig och behaglig coladoft. När ens näsa lyckas fånga doften vill säga, för den försvinner ganska lätt om temperaturen är låg eller om det finns andra doftkällor i närheten.

När vi höjer glaset och tar en klunk känns det sött, gott och lagom kolsyrat. Det sägs att anledningen att Pepsi alltid fick bättre resultat än Coca-cola i det klassiska blindtestet Pepsi challenge var just att Pepsi är sötare än Coca-cola, och att högre sötma får en liten klunk att smaka mer och godare. Men i längden kan det naturligtvis bli jobbigt att dricka för mycket av något som smakar för sött, och det skulle i sin tur vara en anledning till att Pepsi aldrig gått om Coca-cola i försäljning. Medan man dricker balanseras sötman fint av kolsyran och andra smaker, men Pepsi cola lämnar onekligen en mjuk och lite sliskig sötma efter sig i hela munnen när man väl svalt.

Trots det sköter sig colan bra även när glaset fått stå ett tag så att temperaturen gått upp och kolsyran ner. Visst, det blir onekligen en klart plattare upplevelse, men smaken är fortfarande densamma. Vi hade halvt om halvt förväntat oss att sötman skulle bli påträngande och ta överhanden när colan blivit avslagen, men så var alltså inte fallet. Hatten av för det!

Delar av Fulcolas redaktion brukar ganska snabbt få nog av color som känns ordentligt söta, men Pepsi cola lyckas trots sin söthet ge samma känsla av lättdruckenhet som Coca-cola. Under skrivandet av denna recension hällde vi i oss såpass mycket utan att tröttna att den kyligt logiska delen av hjärnan fick rycka in och tycka att “nu har du nog fått i dig fullt tillräckligt mycket socker och koffein för stunden”. Pepsi vet vad de sysslar med helt enkelt, Pepsi cola är en mycket solid cola som står för sig själv.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Coop konsum
Pris:
14,90 kr
Pris/liter:
9,93 kr

57 kommentarer

colamums

Att Pepsi skulle vara den eviga tvåan stämmer inte riktigt. Företaget Pepsi Cola är större än Coca-cola Co. men Coca-cola har ett starkare varumärke. Så ligger det till…

Martin Gunnarsson

Det jag menar är att Coca-cola säljer bättre i princip överallt. Pepsi har ett flertal snacksmärken och annat under sitt paraply, så på det sättet kan jag tänka mig att själva företaget är större. I USA är Pepsi dessutom inte alls lika långt efter Coca-cola som i övriga världen.

Larsson

Pepsi var före med reklam i radio också. Tror nästan de var först i världen på den fronten t.o.m.

Anonym

Och så skänkte dom väl mest pengar av alla amerikanska företag till George W Bush´s återvalskampanj?………….

Tomte

Tja… förpackningen håller väl tätt eller nåt, kanske förtjänar 5/5 då :)

Jojje

Pepsi är godast, fräschast och mest “naturlig” av cola sorterna. Coca-cola har fler “skumma” tillsatser än Pepsi. Om man nu kan tävla om renhet… när det gäller syntetiskt smaksatt vatten. ;-)

Och allt snack åtsido… Jag håller helt enkelt med max: Pepsi är fan så godare än Coca-cola! :-)

joppe

Det finns faktiskt en rysk film som handlar om att ryssarna (sovjeterna) misstar den första pepsiradioreklamen för ett hotfullt budskap från yttre rymden.

HikiSpray

Tacka vet jag Koskenkorva Cola, lite stark spritsmak och en aning för mycket socker. Annars slinker den ner lätt. Och ja, jag är från Finland. =)

Mathias

CocaCola är överlägset, Pepsi smakar blask och skum…

GrillBritt

Den som varit i Indien och vissa andra 3:e-världen-länder kan vittna om att Coca-cola är en fis i universum jämfört med Pepsi. Det gick nog tio Pepsi-skyltar/parasoller/affischer/whatever på varje Coca-cola-dito i Indien.

chiken

Pepsi är för fattigt folk. som inte har råd med kvalité.
Coca-cola finns i över 200 länder medans Pepsi kanske finns i bara ca 50 länder. Coca-cola är världsbefolkningens favoritläsk enligt en undersökning.coca-colan var faktiskt den första colan och alla endra är bara dåliga härmis versioner ….Coca-cola äger och Pepsi kommer alltid att va den eviga tvåan!!!

Christer

Att Coca-cola finns i fler länder beror väl främst på att man använde sig av anurlunda affärsmetoder som att om vi får vara den enda colan som säljs i ert land så bygger vi fabriker hos er och ser till att xxxxx får jobb.

Kim

Pepsis största nackdel, förutom smaken, är att den skummar så jävligt. Man sitter och rapar skum i evigheter efter ett par klunkar. Coca Cola är perfekt i det avseendet.

MIcke

När man vill ha “Cola” på de flästa resturanger så brukar man får Pepsi!!!! jag hatar Pepsi ju! blää

Robban

Jag var en inbiten Coca-cola anhängare förut. Men efter att vi bytte leverantör på jobbet. Så fick man klunka Pepsi istället. Klockrent. Jag tycker att Coca-cola är smaklös. Pepsi Pepsi Pepsi….

H-G

//MIcke
Jag tycker att det brukar tvärtom, när man ber om en Pepsi eller någon annan cola så får man en Coca-cola istället. Av någon anledning så säger servitören/servitrisen många gånger inte till; “vi har inte Cuba cola etc.” utan de kommer bara med en odrickbar Coca-cola. Folk som ber om öl av div. olika märken blir inte behandlade på detta sätt. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan vi sötdricka drickare blir behandlade på samma sätt.

thec

Pepsi challange för typ 10 år sen var rätt intressant, en polare (bra pålitlig sådan) var med och testade och när han provade var coca colan orimligt avslagen och helt ljummen medans pepsin var fullt kolsyrad samt iskall… han röstade givetvis på coca colan ändå, för att stå emot lixom, men man undrar ju sen varför Pepsi enligt reklamen bara fick typ 52% (som de var väldigt stolta över) mot en slaskig varm sak som motståndare…. bit på den

H-G

//thec
Jag var med och provsmakade i Pepsi Challange. Båda dryckerna hälldes upp samtidigt och båda var kylda. Dock serverades dryckerna i små plastmuggar och det skummade väldigt mycket om båda, så det gick inte att känna någon större skillnad på dem. Något fusk var det dock inte när jag var med.

Nefus

Jag tycker att Pepsi har mer smak än Coca Cola som mest smakar kolsyra och fosfor syra.

Pebbzor

Jag dricker inte mycket läsk, men Pepsi är godare än Coca Cola. Jag tycker den smakar mer kola än Coca Cola helt enkelt.

Nefus

Ni skriver att Pepsi har blekare smak än Coca Cola men ändå ger ni Coca Cola och Pepsi samma smakbetyg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *