Pepsi

Pepsi – den andra “stora” colan efter Coca-cola. En cola som de flesta av oss nog druckit både en och tusen gånger kan det vara svårt att se med nya ögon på, men vi gör i alla fall ett försök.

Pepsi colas flaska och etikett ger ett solitt och bra intryck men känns inte direkt utöver det vanliga. Etiketten som används för tillfället känns lite rörig för vår smak, och jämfört med den jättefina Pepsi throwback-logotypen och etiketten känns den rent oinspirerad. Den mindre etikett på vilken innehållsförteckningen sitter är av någon outgrundlig anledning klart snyggare än den större.

Pepsi cola har ett storbubbligt skum som tvingar en att hålla igen lite under upphällningen men som sedan snabbt drar sig undan och lämnar ett glatt men lugnt bubblande efter sig. Drycken ger ifrån sig en fyllig och behaglig coladoft. När ens näsa lyckas fånga doften vill säga, för den försvinner ganska lätt om temperaturen är låg eller om det finns andra doftkällor i närheten.

När vi höjer glaset och tar en klunk känns det sött, gott och lagom kolsyrat. Det sägs att anledningen att Pepsi alltid fick bättre resultat än Coca-cola i det klassiska blindtestet Pepsi challenge var just att Pepsi är sötare än Coca-cola, och att högre sötma får en liten klunk att smaka mer och godare. Men i längden kan det naturligtvis bli jobbigt att dricka för mycket av något som smakar för sött, och det skulle i sin tur vara en anledning till att Pepsi aldrig gått om Coca-cola i försäljning. Medan man dricker balanseras sötman fint av kolsyran och andra smaker, men Pepsi cola lämnar onekligen en mjuk och lite sliskig sötma efter sig i hela munnen när man väl svalt.

Trots det sköter sig colan bra även när glaset fått stå ett tag så att temperaturen gått upp och kolsyran ner. Visst, det blir onekligen en klart plattare upplevelse, men smaken är fortfarande densamma. Vi hade halvt om halvt förväntat oss att sötman skulle bli påträngande och ta överhanden när colan blivit avslagen, men så var alltså inte fallet. Hatten av för det!

Delar av Fulcolas redaktion brukar ganska snabbt få nog av color som känns ordentligt söta, men Pepsi cola lyckas trots sin söthet ge samma känsla av lättdruckenhet som Coca-cola. Under skrivandet av denna recension hällde vi i oss såpass mycket utan att tröttna att den kyligt logiska delen av hjärnan fick rycka in och tycka att “nu har du nog fått i dig fullt tillräckligt mycket socker och koffein för stunden”. Pepsi vet vad de sysslar med helt enkelt, Pepsi cola är en mycket solid cola som står för sig själv.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Coop konsum
Pris:
14,90 kr
Pris/liter:
9,93 kr

57 kommentarer

Kimmy

Fattar inte varför alla säger att coca cola eller Pepsi är godast när bege två är goda ^^

Anonym

COOP FORUM, Sisjön (Göteborg) säljer just nu ett flak (24 burkar) Pepsi för 69:- + pant.

Nefus

Är det bara jag som märkt att Pepsi smakar godare på burk än flaska?

JGWK

Pepsi er favoritt-colaen min, men i Sverige smaker den vondt! Er det Carlsberg som produserer den? I så fall burde de ta en tur til Ringnes i Norge og lære hvordan Pepsi skal lages! Ellers er jeg veldig glad i Sverige :)

Stefan

Håller med…dricker inte så mycke Pepsi längre. bara Boylan för hela slanten!!

Nefus

Citarar Jolt äger: “om du gillar Coca-cola mer varför har då den mindre i smakbetyg?”

Därför att Coca Cola recensionen är uppdaterad det är inte Pepsi recensionen.

Nefus

Köpte en back med 24st Pepsi från Tyskland köpte senare även en svensk Pepsi på burk. Ställde de båda i frysen i ca 40 minuter, tog ut dem och testade.

Jag kände stor skillnad mellan svenska och tyska. Den Svenska hade en jobbig stickande eftersmak medans den Tyska var utan sådan. Påståenderna är alltså sanna. Pepsi smakar sämre i Sverige.

H-G

//Nefus

Det gäller inte bara Pepsi utan flera cola sorter. Sedan tycker jag att Pepsi “tappat” rent allmänt sedan carlsberg tagit över. Dricker själv mest Ubuntu, Jolt och Boylan numera.

Niclas

Vilken som är godast för mej beror på humöret, väldigt olika smak på dom, älskar både colan och Pepsi lika mkt så man köper väl varannan gång ^^

Mary

Jag föredrar faktiskt Pepsi max framför Coca Cola, godare. Kan bara hålla med om skillnaden på läsk i olika länder men den största skillnaden tycker jag är Fanta.

Per

Pepsi är gott, Pepsi är godare än Coca Cola, Pepsi äger!

Anonym

Pepsi är gott! vanilla Pepsi skulle ha varit gott om den fanns i sverige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *