Coca-cola zero utanför USA

Vi var som bekant i Spanien i helgen, och det var omöjligt att missa att Coca-cola zero just hade lanserats där. Tidigare trodde vi bara att den fanns i USA, men nu har den alltså hittat till europa också. Det var mycket reklam, provsmakning i matbutiker och stora lass Coca-cola zero till försäljning även i små kvartersbutiker. Det verkar vara en ganska agressiv satsning från Coca-colas sida med andra ord.

Frågan är om Coca-cola verkligen behöver både Coca-cola light och Coca-cola zero på samma marknad. Visserligen kanske man kan locka några fler kunder med en ny sockerfri läsk, men marknadsföringskostnaden för att införa Coca-cola zero måste vara extremt hög.

Att ersätta Coca-cola light med Coca-cola zero är det nog inget tal om, Coca-cola light är ett alldeles för inarbetat varumärke. Det återstår att se om Coca-cola zero kommer till Sverige. Här har vi ju utom Coca-cola light även Tab x-tra, den såg vi inte till i Spanien.

Skrivet av

2 kommentarer

Anna

Bor i USA sjalv och vill flytta hem igen, men det jag verkligen kommer att sakna ar coke zero, oerhord skillnad i smak pa den och coca cola light. Skulle vilja pasta att coke zero smakar som svensk coca cola… jag gillar inte den amerikanska colan overhuvudtaget forutom just zero.

Brodpinnen

Coca-cola behöver säkerligen Zero på marknaden. Vilka är vi att ifrågasätta deras segmentsanalyser?

Det är uppenbart att Pepsi max utgör ett hot – tänk på att det är unga killar i alla Pepsi max-reklamerna – och att Coca-cola behöver en produkt som känns lite vassare. Tab x-tra går svindåligt och den enda effekt jag kan se av den är att folk får större förtroende för vanliga Coca-cola, min gissning är att de flesta inte vet att det är samma företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *