Coca-cola pepparkaka

Förra veckan fick vi ett mail från en läsare. Det innehöll en bild som enligt läsaren skulle ha tagits av hans Coca-cola-anställda kompis. Den föreställer en okänd Coca-cola-sort med smak av pepparkaka. Nja, säger vi, och tänkte inte mer på den saken. Sedan började ryktena spridas kors och tvärs över internet, och då började det kännas lite fånigt att inte skriva något om det. Här är så bilden, eller åtminstone den intressanta delen av den:

Coca-cola pepparkaka
Så, varför kan inte det här vara sant? Smaken låter ju inte helt tokig. Det skulle vara ganska roligt av Coca-cola att släppa en sån här smak, och det är egentligen inte det som är vårt problem. Det vi är skeptiska till är att flaskan här på bilden skulle vara en officiell Coca-cola-etikett. Varför?

  • Pappret är alldeles för tjockt, det syns tydligt i skarven. Det verkar vara helt vanligt skrivarpapper.
  • Pappret är dåligt skuret/klippt, det har smulats sönder, man ser det tydligt i över- och underkanten av etiketten.
  • Etiketten är för hög, jämför med de riktiga etiketterna vid sidan om.
  • I slutändan spelar egentligen ingen av de här sakerna särskilt stor roll, det absolut tyngsta argumentet för att det inte är någon riktig etikett är att den är alldeles för enkel. Coca-colas juldekorationer brukar vara mycket mer detaljerade, som bilden här nedan.

Vi skulle bli jätteglada om det kom en Coca-cola pepparkaka, men vi skulle knappt tro våra ögon om den pryddes av den här designen. Däremot är det ett ganska roligt hemmabygge, och sånt uppskattar vi också. Vi tar gärna emot fler bilder på fejkade colaetiketter, är de riktigt snygga publicerar vi dem gärna här på sidan.

Skrivet av

8 kommentarer

Gabriel Fjellander

Dessutom är det fel typsnitt på “pepparkaka”. med 99% sannolikhet fejk, men rätt kul fejk…

Anton Zawaq

Den har ju inte kommit ut än, borde den inte gjort det vid det här laget om det var en “riktigt” produkt.

Nefus

Hoppas att det inte är fejk för det skulle vara en så bra smakvariant.

Martin Gunnarsson

Den skulle kunna bli grymt god, men jag håller med Anton, den borde ha kommit vid det här laget i såna fall.

simis

Ska man dricka cola som smakar pepparkaka så kan jag rekommendera Freeway colan som säljs på Lidl :)
(tror den heter freeway, det var ett tag sen jag köpte den)

Christoffer Wirén

Jag bara undrar också men är det bara jag som saknar Coca-cola VANILJ :D:D saknar den som fan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *