Bortgjord

Den här veckan har jag varit i Belgien några dagar, och passade naturligtvis på att spana efter lite nya colasorter. De första butikerna jag kollade i hade bara colasorter vi redan har testat, det kändes ganska coolt på något sätt. De har fortfarande Coca-cola light lemon där nere, faktum är att väldigt många länder verkar ha den kvar. Även Coca-cola light lime fanns att tillgå, så tillverkningsstoppet tycks inte ha varit för hela världen.

I ett ganska stort snabbköp hittade jag äntligen lite nya sorter, tyvärr mest butikscola i stora PET-flaskor, men det fanns en sort som vägde upp det – lätt! Coca-cola light plus with vitamins, den sprider sig allt mer verkar det som. Den säljs i en 33cl-burk med till synes samma proportioner som den klassiska Red Bull-burken. Som en sådan burk fast större på alla håll alltså, väldigt trevligt. Jag vill minnas att jag har läst något om att även Red Bull skulle börja säljas i större burkar, och det är ju i såna fall säkert den här större varianten det handlar om.

Naturligtvis köpte jag en Coca-cola light plus vitamins, och även en annan colasort som såldes på burk. Tyvärr fick jag inte med dem hem. Jag hade colan i en plastpåse med lite andra grejer (belgisk finchoklad, mmm), och det var inte förrän vid säkerhetskontrollen på flygplatsen det slog mig att fasen, man får ju inte ta med förpackningar som rymmer mer än 100ml genom säkerhetskontrollen! Vilket nederlag alltså. Min resväska var för länge sedan incheckad och befann sig nog i en labyrint av rullband någonstans i flygplatsens innanmäte. Jag gjorde det enda rimliga jag egentligen kunde göra, jag öppnade burken med Coca-cola light plus vitamins och försökte samla så många intryck som möjligt. Det skulle nog räcka till att skriva en recension, men vi väntar hellre med att skriva en sådan tills vi får chansen att testa colan på riktigt. Det ska vara lugn och ro, colan ska vara välkyld och glasen ska vara det samma. Inte dricka direkt ur burken i en stimmig flygplatskö.

Colan var i alla fall inte särskilt god, den smakade ungefär som Coca-cola light (sucralose) med en brustablett C-vitamin i. Jag har svårt att tänka mig att det är vitaminerna i sig som ger smak åt såna tabletter, men det är lite märkligt att även cola med motsvarande vitaminer smakar likadant. Kanske har man medvetet smaksatt den på det viset för att man ska “känna” att den innehåller vitaminer?

Efter säkerhetskontrollen kollade jag runt efter colan bland butikerna på insidan, men hittade den ingenstans. Attans. Om någon ska till England, Belgien eller USA den närmaste tiden, köp gärna med en Coca-cola light plus vitamins (och/eller andra roliga otestade colasorter). Och kom ihåg att lägga burken i ditt incheckade bagage!

Skrivet av

2 kommentarer

Stuffe

Om den innehåller c-vitamin är det inte omöjligt att detta kan påverka smaken, iaf om det förekommer i tillräckligt stora mängder. C-vitamin är ju detsamma som askorbinsyra, som har en starkt sur smak.

Martin Gunnarsson

Så pass, det var mer än jag visste. Tack för informationen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *