Kokain i Red Bull Simply Cola

Den naturliga colasorten Red Bull Simply cola har vid tester visat sig innehålla spår av kokain. Det rör sig om 0,4 mikrogram per liter, vilket är så lite att colan inte innebär någon hälsorisk för de som dricker den. Däremot är gränsvärdet för kokain i produkter 0 i Tyskland (och säkert andra länder), och sex delstater har redan förbjudit drycken. Läge att bunkra upp?

Kokainet i Red Bull Simply cola kommer från dekokainiserade kokablad som används som smaksättning i drycken. Det i sig är inget ovanligt, även t.ex. Coca-cola innehåller dekokainiserade kokablad, och vi kan bara ana hur stor nyhet det hade blivit om det var Coca-cola som hade visat sig innehålla kokain.

Förhoppningsvis lägger sig den här hysterin, 0,4 mikrogram per liter kommer inte att göra någon hög. Den troligaste utgången är nog att Red Bull får pressa sina koka-leverantörer lite, så att siffran sänks ytterligare, eller så får de helt enkelt ändra sitt recept. Oavsett vilket känner vi ett visst köpsug efter originalvarianten just nu.

På Google News finns en sammanställning av artiklar om det hela. Tack till Hans för tipset!

Skrivet av

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *