Svensk Coca-cola cherry på Ica

Vår uppmärksamme läsare Thomas har rapporterat att det för första gången på väldigt länge finns svensktillverkad Coca-cola cherry på butikshyllorna. Enligt ett mail från Coca-cola säljs burkarna bara på Ica. Är Ica så stora att de kan be Coca-cola tillverka Coca-cola cherry, så att de slipper Gray’s som mellanhand? Oavsett vilket känns det här som ett tydligt tecken på att marknaden för lite mer udda colasorter är både stor och på tillväxt. Kul!

Tack Thomas för tipsen!

Skrivet av

27 kommentarer

MrArboc

Va? Det var den bästa (cola-)nyheten jag har hört på länge!

Virtual1

Sockerfri Coca Cola cherry får vi nog vänta på e jag rädd, de vill nog se hur det här går först!

bananiel

Jag menar, är inte vanlijcola nästan alltid slut när man ska handla vanilj eller cherry-cola?
Cherry brukar det finnas en del av alltid

Teodor

Är den gjord på amerikanskt majsextrakt eller socker? Vissa läskedrycker tex Dr Pepper blir ju otroligt mycket sämre när de tillverkas i Sverige pga riktigt socker.

Thomas

gjord på socker från Skåne står det på förpackningen

naDah

Hade faktiskt ingen aning om att Ica hade Cherry coke så det blev en glad överraskning, jag hade egentligen tänkt köpa Sprite. Dock smakar den inte lika bra som den amerikanska men det gör å andra sidan inte den vanliga colan heller.

Magnus

Japp det stämmer, jag köpte precis några burkar på ICA Malmborgs på Mobilia för 6,90 kronor per styck

Pelle

Smaken skiljer sig ganska mycket från den amerikanska varianten dock!

Johan F

*like* Nu fattas bara Coca Cola Raspberry… Den skulle jag vilja prova!

Tobias

Någon som vet om den Svenska Cherry kolan smakar som den Tyska, för den smakar inte heller som den Amerikanska. Tror detta kan ha att göra med att i USA har dom isoglukos i stället för socker.

Någon som har bild på på den svenska burken?

Tobias

ICA Maxi Skövde tog 12:50 för den Svenska Cherry Colan, dom har samma pris på den som på den importerade dom hade innan, dåligt.

Anton

Misströsta inte Tobias, ICA Norrmalm säljer den svensktillverkade för 8:90. (en affär som nästan alltid annars ligger högre i pris)
Reagerade precis över att det var en svensktillverkad jag drack, så jag googlade lite och hamnade här. Kul med en hel webbplats om cola!

Tobias

Nu har jag smakat på den Svenska Cherry coke‘n och den är väldigt lik den Tyska i smaken, har ingen Tysk hemma för att göra ett exakt smak test men dom är väldigt lika.

Btw, Ica Kvantum Skövde har den för 6:90.

Robert

Svensk Cherry Cola finns nu överallt i Stockholm, ica, vivo, pressbyrån, 7/11… Smakar inte riktigt som amerikanska, ganska likt, men inte lika söt vilket jag tycker är helt underbart!

bananiel

Håller helt med! Smakar mycket godare än den amerikanska varianten, för den amerikanske varianten smakar dr pepper eller marzipan, usch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *