Svensk Coca-cola vanilla

Vi har fått in flera rapporter om att svensktillverkad Coca-cola vanilla finns att köpa på Ica nu. Ica var ju även först ut med svensktillverkad Coca-cola cherry för en tid sedan. Om Coca-cola cherry försvinner nu när vanilla har börjat säljas får vi låta vara osagt så länge, kommentera gärna om du har mer information om det hela.

Skrivet av

14 kommentarer

Tompa

Mycket intressant! Det är kul att ni även har börjat att “nyhetsbevaka”, Fulcola! Recensioner i all ära, men att ni följer vad som händer på colafronten i Sverige är mycket intressant. Däremot tycker jag att det är konstigt att de två stora colatillverkarna inte verkar erkänna Fulcola och er existens. Om någon borde få pressmeddelanden, inbjudan till pressvisningar och rundturer i deras svenska fabriker så är det ju ni. Det är faktiskt nästan lite pinsamt.

(svrt)

Bra med nyhetsbevakning, även om det är en gammal nyhet att de skulle börja med Vanilla-Coke igen :) Jag tycker att ni där det är möjligt ska ange källor för era nyheter.

ICA var de som i dialog med Coca-cola önskade cherry-coke, då ICA tidigare (och även nu) har tagit in relativt mycket amerikansk läsk. Det är ett samarbete som kommer fortgå en stund till för mer nischade produkter.

Jag har inte hört något om att Cherry-coke ska att utgå i det här lanseringsfönstret, men det är också såna saker som kan ändras med kort varsel. Det finns också en rad lanseringsregler att ta hänsyn till gällande det.

Coca-cola Sverige har idag även Pressbyrån som “första” partner för nya smaker av Fanta. Den “nya” Fantan som är på ingång kommer kommer dock inte att lanseras dä utan den lär nå ut till alla samtidigt – detta då det inte är någon ny smak utan snarare ett “nygammalt recept”.

Coca cola har även haft diverse lanseringspartners gällande Bjärre (deras julmust)

Och som Alexander säger så har Fulcola fått ett erkännande av Coca-cola Sverige, och säkert också av andra bryggerier/importörer.

Jag kan garantera att Coca-cola åtminstone följer sidan då och då (hur jag nu kan veta det :))

FIlip

WOHOO!
Coca-cola vanilla kan även vi på Coop beställa och ta in nu. Det ligger som ett tillägg-/grundsortiment för alla Konsum, Extra och Forum – så alla dessa affärer kan ta in produkten om ni frågar.

Gud som vi längtat!

Filip

Kan även berätta att Cherry kommer stanna kvar. Finns även som tillägg hos Coop (alla kan ta in).

Filip

Nu har vi fått produkten! Tyvärr är det en REJÄL BESVIKELSE för mig. Den smakar nästan inget vanilj alls, men det innebär att den inte är lika sliskig. Jag gillar den amerikanska varianten mer. Förväntningarna som var skyhöga är nu bortblåsta. Tyvärr :(.

Tompa

Intressant att följa allt som sägs här! Själv tycker jag dock att det är en besvikelse att man i dessa upplysningens tider väljer att _fortfarande_ lansera läskeblask som är sötat med _socker_ – år 2013 torde det knappast vara någon nyhet för någon vilka risker som socker egentligen är förknippat med. Dessutom finns fler och fler alternativ – Coca-cola, vet ni ens vad Stevia är?!

(svrt)

Tompa: jobbar du för Stevia-lobbyn? (skämt! :))
Jag klipper och klistrar från mina tidigare svar till dig som du kanske inte sett:

“”Problemet” med “nya” sötningsmedel är att de dels oftast är jobbigare att arbeta med än socker – t.ex. skummar mer än vanligt socker vid produktionen, där cola-drycker är en av de “jobbigare” dryckerna att arbeta med. Det krävs lite inkörning helt enkelt.

När det gäller Stevia så arbetar säkerligen flera bolag med att testa detta sötningsmedel. Men det tar lite tid, dels så är Stevia ett relativt nyligen godkänt medel att använda i livsmedel (ett par år) i bland annat USA och EU. Sen har Stevia en lätt ton av lakrits som man måste balansera med den smak som tillverkaren vill uppnå. Sen som sagt måste hela maskineriet förberedas, när det gäller temperatur, tapphastighet etc.

Jag är säker att vi inom två-tre produktlanseringsfönster kommer att se en steviasötad cola.”

Coca-cola har ju redan lanserat produkter med Stevia (vitamin water) så ja de är kanske ett av bolagen som kommer presentera en produkt inom sinsom tid (hint hint)”

Här är vad Coca-cola själv skriver om Stevia
http://www.Coca-cola.se/nordic-corp/cc/se_SV/pages/products/stevia.html

Tobbe

Sluta med socker, vad är det för skitsnack. Smaka på en Amerikansk Coca-cola så känner du skillnaden, nä tacka vet jag hederligt socker i läsken :-)

Tobbe

Sluta med socker, vad är det för skitsnack. Smaka på en Amerikansk Coca-cola så känner du skillnaden, nä tacka vet jag hederligt socker i läsken :-)

Mårten

Hur smakar den svenska vaniljcolan då? Har dom gjort samma misstag som förra gången och gjort den ohemult sliskig? Eller är den god den här gången? I morgon ska jag i alla fall bege mig till ICA och se om jag kan få tag i ett svenskt exemplar.

Benny

Nya vanillan är grym, ljusår bättre än den groteskt sliskiga föregångaren vi hade här snart 10 år sen, den är, dare I say it, godare än den amerikanska rentav? Lite väl bra jobbat Coca-cola, kommer vara svårt att låta bli ett par sådana här i korgen på handlingsrundorna :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *