Pepsi max lime

Maximum taste, no sugar

Det är sommar, solen gassar på stranden och man är riktigt sugen på en uppfriskande dryck. Risken finns att tankarna då dras åt något friskt och fruktigt snarare än sött och fylligt. Kanske var det  det som fick Pepsi och Coca-cola att parallellt lansera Pepsi max lime respektive Coca-cola zero lemon inför den här sommaren. Cola med citron är en välbeprövad klassiker, och lime är inte heller någon högoddsare i såna här sammanhang, så det här känns lovande.

Pepsi har varit bra på att lansera många roliga smaker genom åren, inte minst med Pepsi max som bas. Tidigare har vi exempelvis kunnat smaka Pepsi max ginger, Pepsi max chill och Pepsi max coffee cino. Lime känns som den minst oväntade smaksättningen i den samlingen.

Förpackningen följer samma mall som Pepsi max ginger, men naturligtvis med limegrönt som accentfärg. Designen är ren och prydlig, och gör sitt jobb utan att man höjer på ögonbrynen allt för mycket. Vi häller upp ett glas och reflekterar över att problemet med sockerfri läsk som skummar alldeles för mycket verkar vara löst. En centimetertjock skumrand följer med upp mot glasets kant, och försvinner nästan omedelbart när vi slutar hälla. En oväntat djup limedoft sprider sig, och vi kommer att tänka på rom och cola med en klyfta lime i.

Vi tar några klunkar ur glaset. Först i smakparaden kommer en tydlig limesmak, inte så skarp och kemisk som man hade kunnat tro, utan ganska rund och söt. Efter den kommer en trevlig colasmak i typisk Pepsi-stil, även den ganska rund och söt med andra ord. Därefter följer en våg av kolsyrebrus, och till sist blir en lite syrligare eftersmak av lime kvar. Det var inte riktigt sant, allra sist glider en hint av sötningsmedel förbi och tar udden av upplevelsen en liten aning. Över lag är det här ändå en riktigt lyckad och god cola, men den är inte riktigt vad vi hade förväntat oss. Det är inte den friska törstsläckaren man suktar efter på stranden, utan snarare något trevligt att smutta på i strandbaren medan man njuter av ännu en perfekt solnedgång. Den andas varm sommarkväll med löften om äventyr snarare än stekhett strandhäng, och vi gillar verkligen den känslan. Lite som en alkoholfri drink färdigblandad på flaska, och det är ju inte så tokigt.

 

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
City Gross
Pris:
-
Pris/liter:
-

2 kommentarer

Mats F

Denna är rätt okej och en trevlig omväxling till den vanliga Pepsi max. Låt säga att man byter ut var tionde flaska vanlig mot denna. Limesmaken är ganska intensiv och kan ge intryck av rengöringsmedel. Absolut bäst smakar den iskall och lätt avslagen. Tusan vet om den då inte slår vanlig Pepsi max? Den har absolut ett existensberättigande. Jag blev lite fintad första gången jag såg den och noterade den gröna korken. Jag slog en dubbelvolt av glädje där i butiken eftersom jag trodde att Pepsi max chill hade kommit tillbaka. När jag insåg att så inte var fallet och dessutom smakat på den så blev jag gruvligt besviken men med tiden har jag insett att detta är en helt annan grej och jag har lärt mig att uppskatta den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *