Pepsi

Pepsi – den andra “stora” colan efter Coca-cola. En cola som de flesta av oss nog druckit både en och tusen gånger kan det vara svårt att se med nya ögon på, men vi gör i alla fall ett försök.

Pepsi colas flaska och etikett ger ett solitt och bra intryck men känns inte direkt utöver det vanliga. Etiketten som används för tillfället känns lite rörig för vår smak, och jämfört med den jättefina Pepsi throwback-logotypen och etiketten känns den rent oinspirerad. Den mindre etikett på vilken innehållsförteckningen sitter är av någon outgrundlig anledning klart snyggare än den större.

Pepsi cola har ett storbubbligt skum som tvingar en att hålla igen lite under upphällningen men som sedan snabbt drar sig undan och lämnar ett glatt men lugnt bubblande efter sig. Drycken ger ifrån sig en fyllig och behaglig coladoft. När ens näsa lyckas fånga doften vill säga, för den försvinner ganska lätt om temperaturen är låg eller om det finns andra doftkällor i närheten.

När vi höjer glaset och tar en klunk känns det sött, gott och lagom kolsyrat. Det sägs att anledningen att Pepsi alltid fick bättre resultat än Coca-cola i det klassiska blindtestet Pepsi challenge var just att Pepsi är sötare än Coca-cola, och att högre sötma får en liten klunk att smaka mer och godare. Men i längden kan det naturligtvis bli jobbigt att dricka för mycket av något som smakar för sött, och det skulle i sin tur vara en anledning till att Pepsi aldrig gått om Coca-cola i försäljning. Medan man dricker balanseras sötman fint av kolsyran och andra smaker, men Pepsi cola lämnar onekligen en mjuk och lite sliskig sötma efter sig i hela munnen när man väl svalt.

Trots det sköter sig colan bra även när glaset fått stå ett tag så att temperaturen gått upp och kolsyran ner. Visst, det blir onekligen en klart plattare upplevelse, men smaken är fortfarande densamma. Vi hade halvt om halvt förväntat oss att sötman skulle bli påträngande och ta överhanden när colan blivit avslagen, men så var alltså inte fallet. Hatten av för det!

Delar av Fulcolas redaktion brukar ganska snabbt få nog av color som känns ordentligt söta, men Pepsi cola lyckas trots sin söthet ge samma känsla av lättdruckenhet som Coca-cola. Under skrivandet av denna recension hällde vi i oss såpass mycket utan att tröttna att den kyligt logiska delen av hjärnan fick rycka in och tycka att “nu har du nog fått i dig fullt tillräckligt mycket socker och koffein för stunden”. Pepsi vet vad de sysslar med helt enkelt, Pepsi cola är en mycket solid cola som står för sig själv.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Coop konsum
Pris:
14,90 kr
Pris/liter:
9,93 kr

57 kommentarer

Anonym

Vanilla Pepsi borde finnas i sverige de borde ha fler smaker! Pepsi raw tycker att det borde komma till Sverige

Gabbe

Pepsi Är god men Nu tidens Pepsi är dålig ända sän dem bytte märke var den god

BB

Pepsi ger en översötad smak och jag anser att en bra cola inte ska ha sötma som sin huvudkaraktär.

Bengt B

Den som säger att Pepsi inte är lika söt som Coke kan ju inte ha druckit Coke. Pepsi är ju som en sockerbomb. Sämsta colan enligt mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *