Premier cola

Original taste of America

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut. Utanför skiner solen och temperaturen har passerat 20 grader med god marginal.

Inomhus behåller ännu ledigheten sitt grepp. Ljuset är släckt, luftkonditioneringen susar och blickarna är fästa på flimrande bildskärmar. Bredvid vår skärm, inom mycket bekvämt och noga avpassat räckhåll, finns den obligatoriska stora flaskan fulcola. Premier cola. Mycket väl kyld, billig och nära till hands.

En billig cola som inte utger sig för att vara något annat. En cola som ingen tror kan mäta sig med originalet. Men ändå en förpackning som på något sätt har en egen identitet – även om den ser billig ut, och inte försöker vara något annat, utlovar den något som är dess eget.

Vi testar Premier cola tillsammans med det inte helt okända spelet Portal. Vi kan snabbt konstatera att Premier cola är lika förstapersonskompatibel som vi mindes den. Oavsett om man föredrar mus- eller tangentbordshanden kommer rörelserna helt naturligt. Spela, dö/pausa/invänta laddning och ta en klunk, spela och så vidare. Det mest naturliga av mönster. Kolsyrenivån är behaglig, coladoften är lätt och drar åt colanappar. Smaken är även den lättsam och tillmötesgående, kanske med en ton av mjöliga äpplen eller päron. Vårt första glas skummar och bubblar fint, något som med tiden avtar. Men Premier cola förlorar inte sitt inbjudande utseende för det, och smaken behåller sin fina balans även när temperaturen smyger iväg uppåt.

Vi kan inte heller undgå att märka hur naturligt Premier cola går ihop med diverse snacks, godis och andra tilltugg. Glas efter glas rullar ner medan vi spelar, behagligt och utan större åthävor. Efter en avslutad första genomspelning på en fyra timmar är vi alltigenom nöjda och belåtna och vår colaflaska är tydligt slut.

Premier cola är en riktigt bra fulcola, en kandidat till titeln fulcolornas Big mac (fast mer prisvärd). En rak och ärlig billighetscola som är lättdrucken och oväntat god i sitt sammanhang.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Willys Mölndalsvägen, Göteborg
Pris:
7,90 kr
Pris/liter:
5,27 kr

100 kommentarer

Micke

Jag skulle vilja kalla den här colan “Why? cola”.

Budget-cola ?.-Nej,för högt literpris för att på allvar kunna kvala in i den genren.

Kalorifritt alternativ ?. -Inte en chans !.Massor av socker !.(och när det gäller “Premier light”,så är den
V E D E R V Ä R D I G !!!!..)

“Häftigt med en “”äkta amerikansk cola””..” ??..-Nej,inte det minsta !.Den har inte ett jota med Usa att göra,och är en alltigenom europeisk produkt(med en frihetsgudinna på etiketten)..

God smak ?. Smakar som en genomsnittlig budgetcola,men kostar alltså ändå aningen mer.Det finns color som smakar sämre,men definitivt de som smakar bättre också.(-T o m till lägre pris då som sagt.)

Så frågan blir alltså: Varför köpa “Premier cola” ??..

Jaa,..När allt annat är slutsålt då kanske…

Johan

Jag anser att premier colan är god på burk, på flaska blir den lätt för vidrig. Kanske är för att burken är en lagom mängd eller för att den är enklare att förtära innan värmen slår till.

Pummel

Premier på burk är min absoluta favorit och den är satans billig också!

Anonym

Helt OK att dricka kyld.
Dricker man den rumstempererad, bildas det någon konstig “gegga” i munnen…

loltjej

Colan på flaska smakar ganska vidrigt, men colan på burk slår det mesta! För min del så ligger det lika mellan Premier på burk och Coca-cola. Den slår Pepsi med hästlängder.

Förut var colan på flaska helt okej också, men den har verkligen blivit sämre, tycker jag.

Mackan

Jag har druckit denna dom senaste 5 år och de går dricka men inget som jag dricker när jag inte är hemma och sitter vid datorn. Då är de riktigt Coca-cola som gäller eller Pepsi.

Saknar Vanilla coke och Coca-cola lime. Synd dom inte kan börja sälja dom i Sverige igen.

Eldorado cola gillar jag inte speciellt den är för söt. Var tvungen ta den när Premier cola var slut på Willys.

Visserligen så är Eldorado colan billigare. Man får 6 flaskor med 2 liter i varje för 45 kr tror jag de va och Premier cola 6 pack 1.5 liter kostar 49 kr med panten inräknad på Willys Limhamn i Malmö.

Mattias

Så vidrig. Finns inget annat att säga om denna cola.

Z. Zealou (SDU)

umm.. “Inget man vill dricka några större mängder av.”? Det är ju den i särklass godaste colan! Känns som man får en del av ‘the spirit of America’ i sig när man dricker den! 5/5/5 från mig.

Svinar

Den har en sur smak över sig, känns också som att det är för lite socker i den och blir avslagen i samband med öppnandet.

Trots det är det bättre än att dricka vatten. Smak 2/5.

Ser ut som cola? 4/5 utseende.

Flaskan ser ok ut. 3/5.

GO SOM FAN

Premier cola är ju god så in i helvete, hur fan kan den få så dåligt betyg?

Lucas Eriksson

Jag har hittat en ny sorts Premier cola.

Premier extreme cola. Smakar väldigt mkt likt Jolt colan.
Kanske en ersättare till jolt?
Hittar ni den, så testa den gärna. =)

Caffeine x2 (20mg/100ml)
with natural caffeine.

Peter Ericsson

Bra recension som alltid! Det är intressant att ni även kunnat analysera vissa “bismaker” som colan har – sådant tänker nog faktiskt inte en “colaamatör” på, tror jag. Och ja, pluspoäng för att ni spelar Portal! :D Jag har en vän som för övrigt har kallat Premier cola för “restaurangcola”, och det kanske kan ligga något i det – ni vet sådan slags obrandad cola man får utburen och upphälld i ett isfyllt glas på restaurang, utan att veta vem tillverkaren egentligen är. I alla händelser så är det absolut inget fel på den, och jag hoppas därför att ni också kommer att testa min favoritcola på den här nivån – Premier cola light!

David

Tycker den här colan är något av det äckligaste i cola-väg.
Köpte 0,5 cl pet för ett tag sen och kunde fan inte ens dricka upp hela, smakade verkligen förjävligt.

Kalle

När ja hinkade i mig kola på högstadiet var detta det bästa man hade råd med :) Helt klart bästa fulkolan man kan få tag på IMO.

Kalle

När ja hinkade i mig kola på högstadiet var detta det bästa man hade råd med :) Helt klart bästa fulkolan man kan få tag på IMO.

naDah

Grymt bra fulcola, förmodligen min personliga favorit MEN den var bättre på 90-talet.

Tails41347

Jag älskar denna Cola! Vi köper alltid 6-pack med Premier cola från Willy’s, och jag älskar det än! Men det finns en liten j***a problem. Det är korten! Korken har gett mig fula märken på mina händer och det försvinner inte! Det är några bucklor på händerna som svider. Jag tycker de borde fixa korken. Lite mer grepp behövs, för man glider bara av ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *