Viva España

Det blev en högst spontan resa till Spanien i fredags, tre timmar innan planet gick köpte jag biljetter och stack. Helgen tillbringades i Barcelona, och naturligtvis kunde jag inte missa ett sådant ypperligt tillfälle att leta lite cola, och det gav utdelning. Vi har ju skrivit tidigare om att det vore kul att få tag på fler Pepsi-sorter, och våra böner har blivit hörda. Jag hittade tre nya sorters Pepsi, Pepsi boom, Pepsi light lime och Pepsi samba. Tyvärr fanns Pepsi samba bara under en begränsad tid i Spanien, och tyvärr var den tiden runt jul, så bäst-före-datumet är med stor sannolikhet passerat. Den gick ut “100206”, vilket troligen innebär februari, inte oktober. Pepsi samba är hur som helst Pepsi med smak av mango och tamarind. Vi kollade runt lite för att se vad den smakade över huvud taget, eftersom det inte framgår av flaskan, och den verkar inte vara speciellt populär i cola-kretsar. Vi kommer att testa den, men som vanligt är det svårt att veta hur smaken påverkas av tidens gång.

Pepsi boom är visserligen ett klockrent namn, men det är bara helt vanlig Pepsi utan koffein. Intressant i alla fall.
Utöver den här Pepsi-orgien fick jag med mig en burk Spar american cola. Det är som namnet antyder matkedjan Spars egen cola, och skulle väl inte väcka något större intresse om det inte var för att den påstår sig smaka äkta amerikanskt. Den har en liten logga med några skyskrapor och texten “Authentic american taste”, och vid sidan om den texten “Real american style, real american taste”. Nåväl, klatchiga slogans är en sak, vi får se vad den levererar när vi väl testar den.

Sedan vi fick vår första burk spansk cola för ett par veckor sen har vi grubblat på ett problem. Om en amerikansk produkt säljs under ett spanskt namn i spanien, ska vi då skriva dess amerikanska eller spanska namn här? Naturligtvis kan vi lägga referenser åt det ena eller andra hållet, så ingen behöver gå lottlös, men det känns ändå vettigare på något sätt att skriva det engelska namnet. Vad tycker du? Kommentera gärna nedan.

Skrivet av

1 kommentar

Xtian

Dess spanska namn i rubrik/teststart och namnreferens i brödtexten, med länk till resp. test i er långa lista.

Tycker jag iallafall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *