Rädda Vanilla coke

Det verkar finnas massor av folk som verkligen saknar Vanilla coke. Den säljs visserligen fortfarande i exempelvis Holland, men den försvann från våra svenska butikshyllor för över ett år sedan. Vårt testexemplar var förmodligen en av de sista flaskorna svensk Vanilla coke som såldes. Den hade hamnat långt bakom en massa andra flaskor, och bäst-före-datumet var nästan passerat. Det var för ungefär ett år sedan.

fuska.se/vanillacoke finns en namninsamling för att få tillbaks den förlorade drycken. Sedan juni 2005 har över 17000 skrivit på. Om du saknar Vanilla coke tycker vi att du ska göra det samma. Kanske även stora företag som Coca-cola går att påverka?

Skrivet av

9 kommentarer

Wictor

Hoppas det :) Jag han bara dricka den en(!) gång innan den försvann från hyllorna. Jag var dock inte lika coca-colaberoende då som nu. Lite synd dock :/

Offtopic: Varifrån ska jag vända mig för att beställa Boylan sugar cane cola hem till Västerås?

Martin Gunnarsson

Lite svårt det där, det är ett företag i Uppsala som importerar den, men så vitt jag vet är det bara Gray’s som säljer den, och deras webbutik har legat nere jäääättelänge.

Andreas

När jag jobbade med inköp av drycker, så vet jag att Coca Cola redan efter lanseringen tänkte först sluta med Vanilla coke, men bestämde sig till slut för att den skulle få vara kvar, för att det fanns lite kundunderlag för den.
Så det kan tyvärr nog kanske bli svårt att få tillbaka den =(

MrArboc

Jag har då skrivit på listan. Kan inte begripa varför den togs bort, det måste ju finnas hundratals läsksorter i Sverige med mindre volymer…

Andreas

MrArboc : svaret är enkelt. Tjänar de inte tillräckligt på smaken, så lanserar de en ny istället.
Tyvärr så gillade väl inga många Vanilla coke för att den inte smakade som vanlig Coca cola, och det är väl lite fel sätt att se det på?. (Enligt kunder i butiken jag jobbade i)
Försökte snällt förklara att det inte skulle smaka vanlig coca cola, det var därför den hette Vanilla coke.. men men.

Martin Gunnarsson

Jag tycker de kunde ta tillbaks Vanilla coke och istället skrota Tab x-tra, är det egentligen någon som köper den över huvud taget?

Andreas

Martin : Njae, vet inte vad man ska jämföra den med dock. Men på 3helpall cola (1152st) så kanske det såldes 3-4gula (24-32st Tab-xtra) Cola Vanilj sålde väl runt där oxå.

nu var det cola själva som hade hand om det mesta, men man såg ju ändå lite vad som rörde sig i hyllorna.

Jetti

Man kan få tag i Vanilla coke från grays.se =) men dock kostar den 260kr flaket vilket jag kan tycka är lite dyrt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *