Förändringar i Coca-colas utbud

Som flera läsare har noterat verkar inte Coca-cola light caffeine free säljas längre. Detta bruna vatten har i tysthet försvunnit från butikshyllorna, förmodligen på grund av bristande försäljning. Vi gillar koffeinfria alternativ, alla dricker inte cola för den uppiggande effekten, men vi förstår samtidigt att man inte kan sälja produkter som inte går runt (även om vi inte på något sätt har förlåtit Coca-cola för att de tog bort Vanilla coke).

Coca-cola och dess sockerfria motsvarighet säljs bland annat i riktigt fina glasflaskor. De har Coca-cola-loggan ingjutna i glaset och allt, det hela känns mycket gammaldags och fint. Coca-cola light fick som den uppmärksamme colakonsumenten säkert vet nytt recept för ett tag sedan, de började innehålla sötningsmedlet sukralos istället för aspartam som tidigare användes. De här fina glasflaskorna fortsatte däremot att innehålla Coca-cola light med aspartam, och även om inte så många visste om det fanns alltså båda varianterna på marknaden samtidigt.
Tyvärr, eller vad man ska säga, upptäckte vi förra veckan att även glasflaskorna numera innehåller varianten med sukralos. Ett annat sätt att tidigare få tag på Coca-cola light med aspartam var att köpa Coca-cola light caffeine free, men eftersom den inte säljs längre har även den möjligheten försvunnit. Sukralos är det som gäller, om man vill dricka Coca-cola light vill säga. I princip alla andra sockerfria colasorter använder aspartam.

Läs vår artikel om sötningsmedel för mer information om aspartam, sukralos och andra mysiga molekyler.

Rättelse

Det finns faktiskt en sorts Coca-cola light som fortfarande innehåller aspartam: Coca-cola light lime. Den är visserligen smaksatt, men ändå.

Skrivet av

1 kommentar

Per

Min butik i Stockholm har börjat sälja 1 liters plastflaskor med Coca Cola. Perfekt. 1/2-litersarna är för små och 1 1/2-litersarna för stora och knöliga. 1-liters är perfa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *