Nyttigare Diet coke

Coca-cola verkar ha förståt att det här med läsk faktiskt inte anses vara särskilt nyttigt. Vanliga människor inser förmodligen att en bra lösning på problemet är att dricka mindre läsk, men Coca-cola tänker man tvärt om. Inte dricka mindre, utan dricka nyttigare läsk. Resultatet är Diet Coke Plus, sockerfri cola med lite vitaminer och mineraler. Aspartamet som colan sötas med har dessutom fått sälskap av acesulfam-K (precis som i många andra sockerfria colasorter). Man inser hur väldigt lite saker Coca-cola light innehåller när den näst största ingrediensen är en av de tillsatta mineralerna …

Vad säger ni, flipp eller flopp?

Skrivet av

9 kommentarer

Nefus

Om den verkligen är nyttig så kanske den blir populär och då kanske vi får se ännu fler alternativ. Kanske hostmedicin med Coca Cola smak eller Coca Cola smak som är bra för hjärtat?

Stefan

näää fy fan för light! smakar katt piss…bättre att dricka mindre. har just nu cola paus! hela juni utan…men på söndag plockar jag fram en boylan cane cola. ska bli gött…

Anonym

orka drika piss.
jag driker heller råtgift en ligt läsker.

lillpiraten

Kommer sälja i USA för dom dricker piss men inte i Sverige vi kan vår dricka och

Avatar

Sucralos är gott aspartam är blä dessutom pajar aspartam skelettet och utsöndrar metanol man får kass syn.

Martin Gunnarsson

Den lilla mängd metanol som bildas när aspartam bryts ned är försumbar, vanlig fruktjuice ger 250% mer metanol. De misstankar om skador på skelettet som finns har att göra med att läsken är sur, och har inte med aspartam att göra. Om detta stämmer (det är bara en teori) gäller det all läsk, även sådan sötad med socker.

Därmed inte sagt att aspartam är nyttigt, rent spontant känns det ju rätt onyttigt, jag ville bara reda ut saker och ting lite.

mmm

Sen tror jag i och för sig att du hellre Driker* vanlig ligtläsker* än råtgift*, hahaha din tönt

Kinna

Flop – bättre “the real thing” och lite mindre än aspartam smakande goja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *