Ny Coca-cola light, del 2

Nu har vi hunnit bekanta oss lite närmare med den nya Coca-cola light (jag vet inte riktigt vad vi ska kalla den nu när det finns två stycken Coca-cola light med aspartam, vi får nöja oss med nya Coca-cola light så länge). Naturligtvis passade vi även på att köpa en Coca-cola zero och en Coca-cola light med sukralos, för att se hur de förhåller sig till varandra.

Vi börjar med att besvara frågan alla ställer sig, är nya Coca-cola light samma sak som Coca-cola zero? Svaret är nej. Innehållsförteckningarna skiljer sig på ett par punkter, så exakt samma dryck är det inte. Nya Coca-cola light saknar till skillnad från både Coca-cola light med sukralos och Coca-cola zero konserveringsmedel, vilket vi tycker är bra. Den har dessutom en annan uppsättning surhetsreglerande medel (E338 och E339) jämfört med Coca-cola zero (som har E338 och E331).

Smaken då? Jo, den är väldigt lik. Det går knappt att skilja den ena från den andra, men om man använder vår beprövade metod att sitta och dricka lite av den ena colan en stund och sedan byter över till den andra så tycks Coca-cola zero smaka lite rundare och fruktigare långt bak i munnen, medan nya Coca-cola light är mer sträv, men det är alltså så små nyanser att vi aldrig skulle kunna avgöra vilken av colasorterna det var vi drack i ett blindtest. Frågan är varför man gör två olika drycker över huvud taget, när skillnaden är så liten? Kanske helt enkelt för att kunna säga att det verkligen är olika produkter, inte bara samma soppa i olika burkar.

På tal om burken gillar vi den skarpt, den är mycket renare och snyggare än den tidigare light-burken. Den pryds dessutom av samma typsnitt som Coca-cola light plus-burkarna, och det känns väldigt modernt och trevligt.

En intressant sak att nämna är att burken är märkt med “NO CALORIES” längst upp. Som totalt insnöade på området reagerade vi direkt på det, eftersom aspartam fasktiskt innehåller kalorier. Mycket riktigt står det i lite mindre text precis intill att en portion (33 cl) innehåller 1 kcal. De ljuger alltså konsumenten rätt upp i ansiktet, även om lögnen inte är så långt från sanningen. En vit lögn måhända?


Skrivet av

6 kommentarer

Smokin'

ja smakade den nyss tyckte inte att den smaka så kilt zero men hade inte zero att jämföra med

Jörgen Lanefjord

Att de ha en Zero och en light i sortimentet kanske beror på att en del människor gillar själva temat med att köra lightprodukter, medams uttrycket light hos en del fått en negativ klang. Det pratas ju mycket om att lightprodukter är farliga, så de vill antingen ha produkt för alla målgrupper.

asdasdfad

varför i helvete tillåter ni inte spara-bild???????????!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Martin Gunnarsson

Vi tillåter absolut att man sparar våra bilder. Däremot har vi lagt in ett litet skydd för folk som direktlänkar till våra bilder, och alltså visar dem på sin site från vår server. Det tar av vår bandbredd, och känns allmänt snikigt. Skyddet går ut på att vi skriver “fulcola.com” ovanpå bilden, på så vis får vi i alla fall lite credit för bandbredden vi bidrar med.

Om din webbläsare beter sig korkat och skickar en ny request för att spara en bild den redan har hämtat ned kommer den nog att förses med reklamtexten, men det låter lite långsökt. Oavsett vilket utgår jag ifrån att du följer upphovsrättslagstiftningen och frågar innan du använder något från den här eller andra webbsidor :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *