Ica bojkottar Coca-cola

Ica och Coca-cola är inte alls överens om hur mycket de sistnämndas drycker ska kosta, och enligt Sydsvenskan har Ica därför sedan i måndags slutat att köpa in 1,5-litersflaskor Coca-cola, Fanta och Sprite. Av kommentarerna till artikeln att döma verkar det tas emot på lite olika sätt, vissa hejar på Ica för att de ställer sig på konsumenternas sida, medan andra menar att Icahandlarna bara vill höja sina marginaler för att tjäna mer pengar. Det är visserligen bara en förpackningsstorlek man har slutat beställa, men det är ändå uppseendeväckande att en av landets största butikskedjor skär ner så stort på inköp av ett av de starkaste varumärkena. Samtidigt känns det lite halvhjärtat, de vill vara kaxiga, men törs inte sluta sälja Coca-colas drycker helt och hållet. Det låter ju inte som att det finns något som hindrar butikerna från att beställa tvålitersflaskor istället, och då kanske det snarare får försäljningen att öka.

Hur, om alls, kommer det här att påverka dina colainköp?

Skrivet av

10 kommentarer

Peter Ericsson

Mycket intressant! Det är bra att ni även rapporterar om nyheter från colavärlden, Fulcola!

Appropå 1,5-litersflaskorna är min åsikt följande: detta är en udda storlek som inte finns i USA, men som funnits i Sverige sedan Hedenhös dagar – antagligen särskilt anpassad för den svenska marknaden eftersom det är “fult” att dricka läskeblask här, och att läskeblask tidigare nog också varit så dyrt att man inte velat göra den standardiserade 2-litersflaskan som säljs i USA.

Jag hoppas med andra ord att detta är slutet på 1,5-litersflaskan, och att 2-litersflaskorna helt kommer att ersätta dem oavsett om innehållet är Coke, Fanta, Sprite eller någon konkurrerande dryck (jag vill även köpa lättmjölk på 2-litersdunk, men det är en annan historia).

Martin Gunnarsson

Själv är jag mer lockad av enlitersflaskor som också är ganska vanliga utomlands, en väldigt trevlig storlek, men jag tror inte att den här lilla konflikten kommer att få några revolutionerande följder.

Mattias

Kul att du gillar 1 liters flaskor. Jag tror vi på Krönleins är ensamma om detta Sverige sen Åbro slutade med sin läsk. Det är bara att köpa mer Cuba cola från Krönleins då. Snart kan du även köpa MAC black orange.

okänd

Mora Bryggeri gör 1 liters flaskor för några av deras olika drycker också.

Magnus

Där ser man. Jag dricker bara fulcola, igår blev det ICA cola på 1,5 liter.

Ja 1 liter är en trevlig storlek på flaskor.

Grabben

Problemet var inte att ICA-handlarna ville höja sina marginaler utan att Coca-cola ville höja inköpspriset för ICA vilket i sin tur hade lett till att priset på !,5 liters colan hade varit tvungen att stiga i pris i ICAs butiker för att de skulle få ut några marginalkronor alls. Då Coca-cola redan har högt inköpspris gentemot andra varumärken satte ICA ner foten. Ville bara klargöra detta. Dock är fejden över nu. Ha det fint!

Mattias

Tyvärr!!!! MAC black orange kommer inte att släppas denna gången heller då man inte fått den smaken man vill ha.

Finns inget nytt datum för lansering

Herman

Man kan köpa 2 liters cocacola flaskor på Willys i Jönköping!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *