Coca-cola zero raspberry

Coca-cola zero raspberry såldes redan förra året i Danmark, men då med det lite oväntade namnet Coca-cola zero hindbær. Det oväntade är så klart att man har valt ett danskt namn framför ett engelskt som vi är vana vid här i Sverige, men vi får anta att det fanns någon bra anledning till det. Den danska varianten var vi inte särskilt förtjusta i eftersom den smakade väldigt lite cola och väldigt lite hallon, men väldigt mycket sötningsmedel. Vi har upplevt en starkare smak av sötningsmedel i dansk Coca-cola zero även tidigare, så det är spännande att äntligen få ta reda på om den svenska halloncolan är bättre än den danska, eller om det är samma dryck i båda länderna. Till råga på allt har Pepsi just släppt sin Pepsi max raspberry i Sverige, och den jämförelsen blir så klart också väldigt intressant.

Etiketten på vår Coca-cola zero raspberry ser ut precis som man kan förvänta sig, det vill säga den följer precis samma mall som de andra Coca-cola-smakerna på marknaden. Accentfärgen är i det här fallet ljusrosa vilket passar bra och sticker ut någorlunda från de övriga specialsmakerna just nu (Coca-cola zero lemon, Coca-cola zero peach och Coca-cola zero cinnamon). Den är dessutom väldigt snygg ihop med den klassiska röda bakgrundsfärgen.

Vi öppnar korken (som för övrigt är lite mer grisrosa än etiketten), sniffar snabbt i flaskan och möts av en ganska fyllig hallonsodaliknande doft. Gott. Colan skummar tätt och brusar rejält när vi häller upp vårt första glas. Skummet försvinner ganska snabbt och lämnar efter sig ett livligt fräsande glas. En stor skillnad mot Pepsi max raspberry som såg i det närmaste avslagen ut efter upphällningen. Färgen är klassiskt colabrun, men lite åt det svaga hållet.

Vi tar ett par klunkar och funderar på vad vi känner. Kolsyran är närvarande men ganska mild, och gör att det första intrycket är väldigt svalt och … ja, “blött” på något sätt. Därefter kommer en skjuts av colasmak à la Coca-cola zero i sällskap av en svag nyans av hallon. Den lite blöta eller svala smaken finns kvar i munnen även efter klunken, det känns lite som att vi just har tuggat tuggummi med mintsmak eller något i den stilen. Svårplacerat, men inget vi upplever som något större problem.

Precis som i Coca-cola zero hindbær är närvaron av hallon betydligt större i doften än i smaken. Vi provar att dricka colan direkt ur flaskan för att ta bort hallondoftens påverkan på smaken och kan ändå känna en subtil men klart märkbar nyans av hallon. Utan att ha de två dryckerna sida vid sida vågar vi inte komma med allt för tvärsäkra uttalanden, men upplevelsen är ändå att den svenska Coca-cola zero raspberry har en klart mindre bismak av sötningsmedel och en något starkare hallonsmak än sin danska kusin.

När både Pepsi och Coca-cola släpper sockerfria colasorter med hallonsak samtidigt är det så klart svårt att låta bli en jämförelse. Vårt intryck är att Pepsi max raspberry smakar mer på alla sätt. Mer hallon och mer cola, men också mer sötningsmedel. Coca-cola zero raspberry är mer läskande och uppfriskande och har bara en svag nyans av hallon, och det finns säkert tillfällen när man är mer sugen på det, men Pepsin är ändå vår favorit eftersom den lyckas vara uppfriskande och smakrik samtidigt. Coca-cola zero raspberry är absolut inte dålig, den framstår bara som en aning blekare i jämförelse.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Pressbyrån, Malmö
Pris:
23,00 kr
Pris/liter:
46,00 kr

5 kommentarer

Peter Nilsson

Alltså skojar ni? Coca Cola Rasberry Zero Sugar smakar ren host-medicin….Med andra ord skit

Daniel Suarez

Jag tycker som ni, Pepsi varianten smakar mer på alla sätt, men denna är mer uppfriskande eller lätt, perfekt när det är varmt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *