Premier extreme cola vanilla

När Jolt cola försvann från butikshyllorna uppstod ett tomrum. Det fanns inte längre något självklart val för spelintresserade, datornördar och andra nattugglor som ville ha ett koffeinrikt välsmakande alternativ till den vanliga mainstreamcolan. Den enda colan som kom i närheten var Premier extreme cola, den var absolut ingen Jolt, men mycket bättre än ingenting. En tid senare introducerades två smaksatta varianter, Premier extreme cola cherry, och Premier extreme cola vanilla, och det är den sistnämnda vi slår oss ned för att stifta närmare bekantskap med idag.

Förpackningen har samma tveksamma design som den vanliga Premier extreme cola men med ett gulvitt parti högst upp som tydligt signalerar “vanilj”. Kanske har vi vant oss vid designen, kanske passar den bättre på den höga typen av energidrycksburk som vårt exemplar levereras i, men vi tycker inte att den är fullt så anskrämlig som sist vi kikade på Premier extreme cola. Den ger ett billigt intryck, men är ändå rätt OK.

Premier extreme cola vanilla skummar i det närmaste perfekt. Riktigt och livligt, men inte så att det begränsar upphällningen allt för mycket. Det kunde ha varit lite mer fart på kolsyran i glaset även när skummet har försvunnit, men över lag ser colan mycket inbjudande och trevlig ut.

En tydlig vaniljdoft sprider sig i rummet och gör det omöjligt att missta Premier extreme cola vanilla för något annat än vaniljcola. Vi tar en slurk och ett hav av vanilj sköljer över våra smaklökar. Vaniljcola blir lätt för söt, men i det här fallen balanseras sötman från vaniljen upp väl av kolsyrad friskhet. Vaniljsmaken känns mest precis i början av en klunk, men lämnar även en tydlig eftersmak bak i munnen. Colasmaken känns, men får nöja sig med att spela andrafiol i den här smakkonserten.

En sak som förvånar oss lite är att Premier extreme cola vanilla bara innehåller 100 mg koffein per liter. Det är ungefär lika mycket som Coca-cola, och hälften så mycket som vanlig Premier extreme cola, vilket kanske inte är vad konsumenterna väntar sig. Kanske vill man gå från energidryckssegmentet och bara göra vanlig god cola, men då ställer vi oss lite frågande till den klassiska energidrycksburken och att använda namnet extreme.

Premier extreme cola vanilla är i alla fall en lyckad vaniljcola, den är inte för söt och vaniljsmaken tar lagom stor plats. I skrivande stund går det att hitta Coca-cola vanilla, Coca-cola vanilla zero och Hansens vanilla cola i välsorterade mataffärer, men Premier extreme cola vanilla står sig bra i konkurrensen tycker vi. Ett välsmakande och framför allt väldigt prisvärt alternativ till de importerade burkarna.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Willys, Lund
Pris:
5,90 kr
Pris/liter:
17,88 kr

19 kommentarer

Yayaya

STARK smak av artificiell vanilj. Smakar inte som Coca-colas Vanilla coke, utan en mycket starkare vaniljsmak! Jag har inga problem med alls smaken, men jag tror att många kommer tycka illa om den.

Fredrik

Man känner knappt smaken av cola utan; vaniljssmaken är väldigt stark!

Stefan

Riktigt jävla god! slår absolut vanliga coca cola vanilj.

Emil

Den smakar inte cola alls nästan utan bara vanilj vilket jag tycker är kanon!
Godaste drickan jag druckit!

Tor

Gott gott gott! Rejäl vaniljsmak. Jag trodde dock att detta var en energidryck med colasmak, men det är det inte. Den innehåller koffein (10mg/100ml) men inget taurin. God hur som helst. Rolig burk också, 33cl men smalare och högre än en standardburk.

(svrt)

Snart får man ju också chansen att pröva den mot den svenska varianten av Vanilla coke. Vet dock fortfarande inte vilken “vaniljgrad” den kommer ha, men misstänker att de kommer att använda sig av det amerikanska receptet den här gången.

Martin Gunnarsson

Det låter spännande! Vet du om Coca-cola cherry kommer att försvinna i samband med det, eller har den gått tillräckligt bra för att få finnas kvar?

(svrt)

Martin: Har inte hört något om att de ska ta bort någon cola-produkt, utan endast om tillökningar – de andra gäller Fantasidan. Men jag kan höra mig för.

Anders

Helt klart den bästa vaniljcolan på marknaden. Har tyvärr druckit för mycket av just denna och tröttnat på vaniljsmaken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *