USA

Jag är sedan några dagar tillbaks i colans förlovade land, USA. De första intrycken när det gäller cola är att det visserligen finns en del sorter vi inte har där hemma, men att utbudet inte är sådär jättemycket större i vanliga matbutiker. Jag hade gärna sett en massa för mig okända märken, men det verkar istället som om det mest är fler varianter av Pepsi och Coca-cola. Coca-cola zero, Coca-Cola blak, Coca-cola cherry, Pepsi wild cherry och liknande produkter finns nästan överallt, och det är naturligtvis trevligt, men de har vi ju redan testat.

Jag har i alla fall köpt en ny sort, Pepsi one. Jag kände till den sedan tidigare, men vi har inte haft möjlighet att testa den här på Fulcola. En recension kommer naturligtvis inom kort, men man kan säga att Pepsi one är Pepsis motsvarighet till Coca-cola light (sucralose). Den är sötad med sucralose, och smakar ungefär likadant.

De små burkarna vi skrev om tidigare i år finns överallt här, i stort sett uteslutande i sexpack. De är verkligen löjligt små, och verkar inte alls passa in i den amerikanska kulturen. Men de är ganska söta på något sätt.

I övrigt kan man väl säga att det vanliga cola-i-utlandet-problemet finns även här. De flesta colasorterna finns bara i jättestora flaskor, flaskor man ogärna släpar runt på en hel dag. Endast storsäljarna verkar finnas i mer normalstora förpackningar vilket är lite trist. Men men, jag ska försöka snappa upp så många nya sorter som möjligt medan jag är här. Det finns en mängd små matbutiker i närområdet som jag inte har varit inne i, så jag har goda förhoppningar om att kunna utöka vår colalista en bit!

Skrivet av

6 kommentarer

Joel

Hmm, det måste väl finnas en massa inhemska color? (märken som bara finns i USA)

Daniel

Försök skaffa hem Faygo cola, finns kanske 40 olika smaker.
Kostar kanske 5spänn för 2 liter läsk. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *