Hemma från USA

Jag är nu hemma från USA, och fick med mig några nya colasorter i väskan. Som jag skrev tidigare var det mycket svårare än jag hade väntat mig att hitta lite mer udda sorter, de nya sorterna jag fick med mig var:

Första dagen jag var i USA, på första stället jag käkade på, stötte jag på en rolig colasort, Cricket cola. Jag blev glad och såg fram emot en massa ny cola. Tyvärr visade det sig vara den enda gången jag såg någon ny colasort som inte var Coca-cola eller Pepsi. Störigt. Cricket cola görs på grönt té, finns med eller utan socker och smakade inte speciellt mycket cola.
En lite märklig grej är att sidor som Pop the soda shop har mängder med olika colasorter, men de verkar vara ruskigt svåra att hitta i verkligheten. Alla butiker har Coca-cola och/eller Pepsi, men där verkar det oftast stanna. Pepsi är i alla fall betydligt vanligare i USA än här hemma i Sverige, så det är en lite mer balanserad marknad på det sättet, men jag hade onekligen föredragit ett större utbud av olika märken.

De nya Jolt-flaskorna som jag skrev om i min förra text om USA gillar inte riktigt att flyga. Jag hade med mig en Jolt blue hem, och den verkade helt enkelt inte riktigt palla trycket. Ett par skjortor blev lite blöta. Tänk på det om du funderar på att köpa med dig Jolt från USA. Det som är lite intressant är att flaskan inte var trasig på något sätt. Det verkar bara som om trycket har pressat ut lite av innehållet. När jag öppnade flaskan smällde det till rejält, mer än när jag öppnade Jolt cherry bomb. Det kvarvarande innehållet, klart mer än hälften, var fortfarande mycket kolsyrat. Det skulle kunna vara så att de nya flaskorna har så högt tryck i sig redan så att det extra tryck som flygplanet tillför helt enkelt blir för mycket. Jolt blue är för övrigt en extremt blå läsk, men inte någon cola. Den smakar väldigt artificiellt, men det är svårt att avgöra exakt vad den är tänkt att smaka som.

Alla som gillar Vanilla coke och tänker semestra i Europa bör ta en sväng förbi Holland, där säljs nämligen den härliga drycken rakt över disk. Jag köpte med mig så många flaskor jag hade plats till, och du kommer att ha möjlighet att lägga vantarna på en av dessa inom en snar framtid.

Skrivet av

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *