2 år

Fulcola har precis fyllt två år, hipp hurra! Vid vårt ettårsjubileum firade vi samtidigt att vi hade testat colasort nummer 100. Efter ytterligare ett år har vi bara testat 28 sorter till, men det är ju inte så konstigt med tanke på hur mycket svårare det blir att hitta nya colasorter. Samtidigt har vi ett antal sorter i kylen att testa och ett antal recensioner att renskriva, så helt slut är det inte. Det här med statistik är ju kul och spännande, så vi firar vår tvåårsdag med att dela med oss av lite siffror.

Vi håller lite koll på vilka recensioner som läses (eller åtminstone visas) oftast, och här är en rykande färsk topplista som säkerligen kommer att ställa till vår statistik eftersom de mest visade förmodligen kommer visas ännu mer, men det är ingen vetenskaplig undersökning, så det struntar vi i. Det är lite osäkert från när vi började mäta antalet visningar, men jag vill minnas att det var tidigare i år i alla fall.

Cola Visningar
Boylan sugar cane cola 8996
Coca-cola zero 4641
Jolt cola 3894
Coca-cola 3449
Cuba-cola 2226
Vanilla coke 2050
Coca-cola light (sucralose) 1494
Rio cola 1275
Cherry coke 1254
Pepsi 1254

Under de här åren har ni läsare varit väldigt generösa med donationer. Av de 128 testade sorterna har vi fått 49 skickade till oss, det motsvarar strax under 40%! Vi är väldigt tacksamma, fortsätt leta cola!

Under maj månad hade vi väldigt många besökare på grund av att Coca-cola zero lanserades i Sverige. Vi hade naturligtvis testat den något år tidigare, och dessutom förutspått dess ankomst när vi såg att den hårdlanserades i Spanien, men vi fick uppdatera vår recension för att faktiskt reda ut vad skillnaden på Coca-cola zero och Coca-cola light var. En rolig grej var att vi ganska länge låg högst upp bland sökträffarna på svenska Google om man sökte på Coca-cola zero, till och med före de officiella sidorna. Coca-cola zero är fortfarande en av de vanligaste sökfraserna som folk trillar hit på från olika sökmotorer.

Efter maj började besökarantalet att sjunka mot mer normala nivåer, men såhär lagom till vårt jubileum kan vi fira vår mest välbesökta månad någonsin! 6706 unika besökare har hälsat på 15489 gånger och tittat på 53948 sidor. Det motsvarar ungefär 500 besök om dagen, sammanlagt mer än 1,5 GB data.

Och våra kära besökare nöjer sig inte med att bara läsa, de senaste månaderna har vi i genomsnitt fått över 100 kommentarer i månaden, något vi är jätteglada för. Under juli skrevs 22 av 166 kommentarer av oss, så det är inte bara vi själva som sitter och skriver heller :-)

Vi har fortfarande en ganska lång lista på nyheter och förbättringar som skulle kunna genomföras här på Fulcola, men vi ska nog prioritera att få in recensionerna vi har liggandes och våra otestade colasorter. De är vårt dåliga samvete helt enkelt, vi ska skärpa oss, det lovar vi.

Fortsätt komma hit, fortsätt skriva kommentarer och fortsätt hemskt gärna att skicka nya colasorter! Hade det inte varit för er besökare hade det inte alls varit lika roligt att arbeta med Fulcola. Tack ska ni ha!


Martin och Fredrik

Skrivet av

2 kommentarer

Nefus

Minns när jag hittade denna site nån gång i julas 2006, jag sökte på olika Pepsismaker och hittade denna siten av en slump och imponerades hur seriöst byggd denna site var.

Tycker ni borde öppna ett forum det skulle göra siten ännu bättre.

Martin Gunnarsson

Forum, tjaa, jag vet inte riktigt vad det skulle tillföra? Det finns ju redan ett “forum” för varje colasort och en gästbok. Det känns som det blir ganska mycket jobb för något som kanske inte skulle användas så mycket?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *