Rapport från Tyskland

Jag har just varit i Tyskland i några dagar, och tänkte berätta lite kortfattat om colautbudet där. För det första ska man ha klart för sig att tyskar är lite lustiga. De är otroligt förtjusta i att blanda saker. Öl och läsk, vin och läsk och olika sorters läsk, inget verkar vara för konstigt. Ett väldigt bra exempel som finns att köpa på i princip alla pubar i Berlin är Berliner weiße mit schuß, som är en weissbier blandad med röd eller grön läsk. Resultatet smakar hallonsoda eller batterisyra beroende på vilken färg man väljer.

Ett annat exempel på tyskarnas förkärlek till blandningar är Mezzo mix, en blandning av Fanta och Coca-cola. Under mitt besök i Tyskland fick jag se att det nu även finns en Mezzo mix zero. Den konstigaste blandningen jag såg var dock Warsteiner premium cola – en blandning av cola och öl! Precis innan hemresan kilade jag över gatan för att köpa med mig lite cola hade de stängt. Attans, om någon ska till Tyskland den närmaste tiden önskar vi oss en Warsteiner premium cola!

Warsteiner cola

För alla som gillar de smaksatta varianterna av Coca-cola kan jag meddela att i Tyskland säljs både Cherry coke och Vanilla coke i helt vanliga affärer! Jag drack en Vanilla coke, vilken härlig flashback det var. Jag skulle gärna se både Vanilla coke och Cherry coke i Sverige också, de är riktigt goda båda två. Utöver dessa två fanns även Caffeine free Coca-cola och Coca-cola light lemon att köpa.

Skrivet av

7 kommentarer

Nefus

Coolt! Nu vet man vad man ska hålla utkik efter om vi åker till Tyskland.

Angående Cherry coke smakar den som Dr Pepper? För jag tycker att Dr Pepper smakar sötslisksmörja rakt igenom.

Martin Gunnarsson

Lite åt samma håll skulle man kunna säga, men Cherry coke är mycket mindre sliskig. Det finns en Dr Pepper cherry också :-)

Alexander Åström

Farsan va i Tyskland nu i helgen å gissa vad han köpte hem till mig. Jo både Vanilla coke och Cherry coke. Helt underbart att få dricka dem igen. Fan kom tillbaka till Sverige nu bara…

Tädd

Berliner Weisse mit Schuss FTW!

Inte trodde jag tyskar skulle besudla öl så… Kan nämnas att det smakar bättre än det ser ut.

Alexx

Vanilla coke finns att köpa på city gross och ica maxi i sverige , eller bara visa city gross butiker och ica maxi butiker. Men fan vad ja lägtar till pengarna kommer
då blir det CITY GROSS HERE I COME!

Anna

Vet någon om Mezzo-Mix eller liknande (Spezi) finns att köpa i Sverige. Köpte med 9 liter hem men de lär inte räka så länge :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *