Fråga Coca-cola!

Sitter du och funderar på något som har med Coca-cola att göra? Något riktigt klurigt som kanske inte ens deras kundtjänst kan svara på? Då ska du rikta all din uppmärksamhit häråt!

Vi kommer att ta emot era frågor i kommentarerna till den här posten, och sedan skicka de tio bästa till Coca-cola. De har lovat att göra allt de kan för att gräva fram svaren till även de svåraste frågorna. Och det gäller inte bara Coca-cola i Sverige, utan de kan även ta hjälp av sina utländska kollegor i jakten på svar (japp, vi vet, det är rätt häftigt).

Så, lämna din bästa fråga i kommentarerna nedan, så postar vi svaren här inom några veckor. Om det här går hem hos er läsare kommer vi att försöka göra flera liknande grejer med andra tillverkare och leverantörer framöver.

Skrivet av

22 kommentarer

Peter

Hej! Jag har en fråga:

I Sverige dricker vi (tillsammans med Finland) mest kaffe i världen. Det sägs dessutom att vi är väldigt tacksamma som “early adopters”, det vill säga att vi tar till oss nya trender väldigt lätt. Därför kan man tycka att det är väldigt märkligt att Coca Cola Blak (tidigare recenserad av Fulcola) inte ännu lanserats här, trots att den funnits utomlands väldigt länge nu. Hur kommer det sig att vi inte har den här, och när kommer den?

Johan

Kul initiativ!

1. Finns det någon chans att Cherry coke börjar säljas i Sverige igen?
2. Är läsken verkligen likadan överallt, eller smakar amerikansk Vanilla coke godare än den svenska t.ex? (det tycker jag nämligen att den gör…)

Peter

Jag har en till fråga :). Utomlands benämns Coca Cola ofta Coke – enkelt, enstavigt och lätt att uttala. I Sverige envisas folk emellertid med att säga “cola”, vilket är ett oregistrerat varumärke och en mer generell term. Anser Coca Cola Sverige att detta är ett bekymmer? Vad gör ni isåfall för att få folk att kalla Coca Cola vid dess rätta namn?

Erik

I USA säljs ser Coca Colas tvålitersflaskor mycket mer inbjudande och sympatiska ut. De är kortare men i gengäld mer “satta” och påminner nästan om små tunnor. Med anledning av detta har jag två frågor:

1: Varför ser inte flaskorna ut så här i Sverige också?
2: På 1980-talet kunde man köpa Coca Cola i trelitersflaskor i Sverige. Varför kan man inte göra det längre?

mikael

på 80-talet experimenterade Coca-cola med en ny smak, som de kort och gott kallade Coke II. Den kritiserades en del, men vad jag vet inte för att den smakade illa, utan för att den planerades att ersätta den “riktiga” coca-colan.
Finns det några planer på att producera den igen, ens i en begränsad upplaga, bara för att folk ska få känna smaken av den igen?
Vad var det egentligen som skilde den ifrån den “vanliga” colan?

mikael

ytterligare en liten fråga som på sätt och vis hänger ihop med Johans andra fråga.
Hur kommer det sig att det är en kraftig skillnad i smaken på Coca-cola i många olika länder? Skillnaden i smak känns ibland som om den är större än att det bara är vattnet och sockret som är annorlunda, i de flesta fall är det bara små skillnader i söthet eller kolsyrestyrka, men jag har prövat Coca-cola från olika länder med en märkbar skillnad – egyptisk och rysk Coca-cola t.ex. har en väldigt stark bär-, frukt- eller t.o.m grönsaksaktig smak.
Hur stora skillnader i smaken tillåter ni under ett varumärke i olika länder?

Olle

Är det sanning i ryktet jag har hört att Coca Cola är irriterade över att när det börjar lacka mot jul så dricker svenskarna mindre Coca Cola och köper Must och det är därför man ser extra mycket reklam för just Coca Cola under julen?

ColaMicke

CocaColas senaste reklamslogan läst i en tidning idag “”Tiderna förändras vårt recept gör det inte. utan tillsatta konserveringsmedel. Utan konstgjorda smakämnen. Sedan 1886.”” Hur är det egentligen med detta? Har det funnits kokain i CocaCola? “New Coke” var inte det en receptförändring? E211 är ett konserveringsmedel som återfinns i CocaCola light?

Mårten

Vilka nya smaker och recept jobbar Coca Cola på att ta fram? Kort sagt, vad finns i pipen framöver?
Varför lanseras så få Cola-varianter i Sverige? Testar Coca Cola nya smaker och sorter på någon försöksgrupp eller testpanel? Vaniljcolan som såldes i Sverige var oerhört sliskig och jag hade svårt att dricka den. Däremot den vaniljcola som Grays importerar från USA bra mycket godare. Kanske därför den svenska varianten sålde dåligt?

MigOchjag

Min fråga är om det är sant att det fanns kokain i den första coca-colan, och om den vita linjen på burken kan ha något att göra med det? ;)

Nefus

Mina frågor:

1. Hyr Coca Cola gerillasoldater för att skjuta fackföreningsmedlemmar i Colombia?

2. Förbrukar de livsviktigt dricksvatten från fattiga länder?

Robert B

Hur får man tag på en Cola-automat för användning på ett företag (ej restaurang) som blandar vatten med sirap (dvs ej burkar eller liknande), var köper man syrupen, och vad kostar det?

Philippe

Hur många liter Coca-cola produceras per timme i USA? och
Hur många liter Coca-cola produceras per timme i hela världen?

Zero

1. Hur mycket säljer Coca Cola i Sverige per märke som Coke, Zero, Fanta osv..

2. Fixa en försäljningsranking mellan de europeiska länderna per capita!

Nefus: Tönt.

räkcola

Hur mycket socker bitar innehåller i en cola?
Kommer Vanilla coke att komma tillbaka?
Kommer det att finnas Cherry coke i sverige?
Kommer coca cola orange finnas i sverige?
Eller kommer det komma en ny coca cola smak som på väg?

Stellan Löfving

Hej igen!

Frågan är förstås: Tänker ni återintroducera Fanta Black Orange?

Olov

Snälla, snälla, snälla…. Jag saknar Fanta BlackOrange så jag håller på att bli galen. Varför gör man inte denna eminenta läsk igen? Till jubileum eller högtid eller liknande? .. Blir så tacksam för ett svar.. MVH Olov

Mats Carlstedt

Originalet alltid bäst. Sen är ju smaken som baken. Bara man slipper kemiska sötningsmedel. Snacka om att blåsa folk, som tror asbartan inte påverkar. Studier visar dessutom att aspartam faktiskt kan ha negativ inverkan på omsättningen av glukos i kroppen (Kuk et al). Detta gäller både blodsocker i fasta, insulinkänslighet och glukostolerans. Flera studier har kunnat rapportera att artificiella sötningsmedel har en negativ inverkan på vårt blodsocker och vår ämnesomsättning (Palmnas et al; Suez et al).Så känn er blåsta om ni tror kemisocker inte påverkar vår metabolism. Varför inte bara skriva sanningen? Blir bara beskt och smakar skit. Tycker även att svensk/europeiska colan har för lite kolsyra. Så dra i mer kolsyra tack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *