Pepsi jazz black cherry french vanilla

Pepsi jazz är ett försök att göra lite roligare sockerfria colasorter. Den finns i två smaker, Pepsi jazz strawberries & cream och Pepsi jazz black cherry french vanilla. Inte de klatchigaste produktnamnen genom tiderna.

Pepsi jazz black cherry french vanilla är det längsta colanamnet i vår databas, det klår den tidigare ledaren Whole earth organic sparkling cola med fyra bokstäver. Pepsi kammar hem bronset också med Pepsi jazz strawberries & cream, ett starkt team helt enkelt. Man kan fråga sig om de har klämt dit ett “french” i namnet för att inte ha precis samma namn som Coca-cola black cherry vanilla. Det känns lite småfånigt att Coca-cola och Pepsi alltid apar efter varandra, det spelar ingen roll vem som var först.

Efter att ha provat den smaskiga Pepsi jazz strawberries & cream var naturligtvis förväntningarna höga på Pepsi jazz black cherry french vanilla. Det börjar sådär, colan har en god men för svag doft av körsbär.

Inte heller på smakfronten når den samma höjder som sin gräddiga kusin, den har en betydligt starkare smak av sötningsmedel och vaniljen måste ha fallit bort under hanteringen, för den känner man inga direkta spår av. Proportionerna mellan körsbär och vanilj kunde helt klart ha varit bättre. Förmodligen finns vaniljen där och rundar av smaken lite, men sötningsmedlet tar över ganska fort och står för en väldigt stor del av eftersmaken.

Etiketten har en varm, mörk och lite dekadent design. Vi gillar den skarpt. Ska du köpa en Pepsi jazz rekommenderar vi ändå Pepsi jazz strawberries & cream. Vill man ändå ha en sockerfri cola med smak av körsbär och vanilj är Diet Coke black cherry vanilla ett bättre alternativ, även om den lider av liknande problem.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 59cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Micael Popoff

15 kommentarer

Cosmouse

Kan man inte beställa sådan här Pepsi ? Trist att de bara görs i USA och inte vi svenskar kan få smaka de :/

Martin Gunnarsson

Gray’s i Malmö har (som jag just tipsade om) börjat sälja den här colan, så det finns hopp!

coke cherry

måste till malmö. gray´s värkar vara bra.vet ej hur måna coola cola sorter dåm har.

Martin Gunnarsson

De sorter jag minns från mitt besök igår är: Boylan sugar cane cola, Boylan diet cane cola, Jolt cola, Cherry coke, Coca-cola black cherry vanilla, Coca-cola with orange, Pepsi jazz black cherry french vanilla (som sagt) och Coca-cola classic. Jag antar att de tar in Coca-cola classic för att de tror att den skiljer sig från vår Coca-cola, men jag har personligen suttit med en burk av varje, och om det är någon smakskillnad är den försvinnande liten.

Anton Ohlsson

Var precis och köpte den på Grays. Pepsi är gott med Coca Cola är godare, och att det är Pepsi Diet gör inte det mycket bättre. Men själva smaken cherry och vanilj smakar mycket gott. Måste prova Coca-cola black cherry vanilla..
Den får 3/5 av mig i smak för den goda cherry och vanilj smaken.

Jonas BRJ

För er som inte vet så finns även Pepsi jazz i den nya smaken Caramel Cream :)

Jonas BRJ

Ni borde skaffa olika sorters forum på sidan. där man kan diskutera olika sortes color. allt på gästboksinlägget blir så krånligt :)

Jonas BRJ

Ni borde skaffa olika sorters forum på sidan. där man kan diskutera olika sortes color. allt på gästboksinlägget blir så krånligt :)

jonathan.j

Håller helt och hållet med jonas brj, lyssna mer på han!

H-G

Köpte den på Kvantum Munkebäck, Göteborg idag. Efter att ha smakat på den så inställer sig tyvärr frågan: Är det någon som köper den mer än en gång när det bästa med den är utseendet på burken.

Miffo

Utmärkt förpackning, skummar bra, luktar gott, smakar okey. Finna nu på ICA Maxi Eurostop i Örebro tillsammans med massa andra cola produkter och andra dryckes produkter från Grays.

Mattias

Har fått reda på att denna produkt inte tillverkas längre i USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *