Schlagercolor

Ärade läsare, det drar ihop sig till final! Och här är de tio bidragen från Fulcola-juryn!

Först ut har vi det självklara, barn- och trallvänliga helyllealternativet. Jag talar naturligtvis om Kolakola. Lite sötsliskigt för oss äldre kanske, men schlager är ju ändå inte direkt det sublimas domän.

Andra cola ut är Coop cola light. Det finns alltid där, det blaskiga, sliskiga bidraget man helt enkelt inte står ut med. Och som extra blask i colan finns tydligen mängder med folk därute som är av rakt motsatt uppfattning.

Som god trea kommer Hoop cola. Den långa urvalsprocessen har som resultat att det mesta som tar sig hela vägen till final faktiskt ändå är helt okej. Här har vi ett sådant bidrag, helt okej rakt igenom, om än med en något märklig bismak.

Vidare med nummer fyra: Harboe classic original cola. En sån där mindre överraskning som inte såg alltför spännande ut på håll men ändå satte sig när man väl gav den en chans.

Mitt i fältet kommer Sunshine cola och här har vi undantaget som bekräftar kvalitetsregeln. Överårig och talanglös, hur kunde det få hända? Förstår den inte att dess tid är ute? Ge upp och åk hem, det här är bara pinsamt för alla inblandade!

Nästa cola på banan är ICA cola. Det solida bidraget som stadigt seglat igenom hela tävlingen. Man vet vad man får, man blir aldrig besviken, men nog är det lite för enkelt och lättsönderspelat för att gå och vinna?

Härnäst kommer Cuba-cola. Tävlingens veteran. Alltid en solid insats utan ett spår av nervositet. Och visst går det hem den här gången också.

“Vi har glömt Ramix cola ju!” ropar någon i publiken. Men nej, inte har vi gjort det. Även om det för oss är något av ett mysterium hur den tog sig hela vägen hit …

På upploppet finner vi Rival cola. Den dök upp från ingenstans, fyllig, rund och len som en riktigt rejäl och djupröstad ballad. Man blir lite överraskad varje gång man inser hur bra den faktiskt är.

Sist ut är Spendrups klassiker cola light – en erfaren deltagare ställer upp med ett lätt men ändå välsmakande alternativ. Kanske inget man bär i tankarna livet ut, men ett väldigt solitt och trevligt bidrag.

Nå, vad säger ni om startfältet? Röstade folk som krattor i uttagningarna, så att fel cola redan vunnit? Blir det spännande in i det sista? Blir det några chock-kupper på scen? Vi på Fulcola höjer våra glas, bänkar oss i bänkarna och lutar oss tillbaka.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *