Om provningen i Stockholm

Jag skrev nyligen att jag hade varit i Stockholm och provat en massa colasorter, här kommer en liten berättelse om hur det gick till.

För ett ganska bra tag sedan fick vi kontakt med Micael från Stockholm. Vi mailade lite fram och tillbaks om olika colasorter, och han fortsatte att höra av sig och berätta om nya sorter han hade hittat på sina många arbetsresor. Till slut blev det helt uppenbart att en liten sammankomst var nödvändig. Jag tog chansen och åkte upp till Stockholm när jag var ledig några dagar. Resan gick fint, och innan jag visste ordet av satt jag, Micke och polaren Johan och snackade i Mickes bil.

Istället för att åka raka vägen hem tog vi en liten runda i Rinkeby för att se om vi möjligen kunde hitta några nya colasorter. Utdelningen kom redan på första stället i form av Zam zam cola, och denna kompletterades senare med Rival cola light. Två nya sorter bara sådär, onekligen en bra start på dagen!

Micke visade sig vara en colafanatiker av stora mått. Först tittade vi på hans klart imponerande samling av colaburkar och -flaskor. Den innehöll både utländska burkar och gamla godingar som inte går att få tag på längre. Ett par favoriter var Thumbs up cola och Karlsberg Mixery – en blandning av cola och öl! (Karlsberg är ett tyskt bryggeri, inte samma sak som Carlsberg alltså.)

Massor av burkar
Sedan började det bli dags att prova lite cola, och vi begav oss därför till kylen. Det var ett fullhögt kylskåp, och trots att det knappt innehöll någon mat alls fick inte all Mickes cola plats. Ett helt kylskåp proppfullt med cola! Vi insåg snabbt att vi inte skulle hinna testa alla sorter, så vi var tvugna att avgränsa oss lite. Eftersom Finland alltid har varit en vit fläck på vår colakarta, och eftersom Micke gått in för att samla på sig så många finska sorter som möjligt började vi med några av dessa:

Namnen blir klickbara i takt med att vi lägger in recensionerna.

När vi provat oss igenom dessa sorter började vi tröttna på att dricka ett lågprisalternativ efter det andra, så vi lämnade Finland för den här gången. Istället gick vi på lite roligare grejer som faktiskt såg ut att kunna vara goda:

De här sorterna fick avsluta den längsta colaprovningen jag någonsin har varit med om. Vi hade väldigt trevligt under tiden som vi testade de olika sorterna, och det gav minst lika mycket som att testa colan.

Innan vi skiljdes åt bestämde vi oss för att göra en liten expedition till Stockholms södra förorter framåt sommarkanten för att se vilka fynd som kan dölja sig där. Det ser jag verkligen fram emot, både Johan och Micke var helsköna snubbar med en väldigt trevlig inställning till det mesta. Nu återstår bara att renskriva alla anteckningar från provningen, det kommer att dyka upp ganska mycket nytt här på Fulcola den närmaste framtiden, det kan jag lova!

Skrivet av

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *